Coaching

De ce Coaching?

Coaching-ul este o metodă de a direcţiona, instrui şi pregăti o persoană sau un grup de persoane cu scopul de a atinge obiectivele setate sau de a deprinde anumite abilităţi. Un coach, este un antrenor personal ce permite individului să atingă un nivel de performanţă care ar fi imposibil de atins muncind singur. El oferă suport pentru coachee ca să se descopere singur, pune exact întrebările pentru răspunsurile de care are nevoie în acel moment al dezvoltării sale.

Un bun şofer de curse îşi extinde percepţiile tactile în afara corpului, incluzând şi maşina pe care o conduce. Maşina devine o extensie a corpului său, fiind ca şi cum degetele de la mâini şi de la picioare ar putea simţi textura şi temperatura pistei şi forţa laterală a anvelopelor într-o curbă. Alt şofer se blochează intre primul gând: “De unde ar trebui să încep?” şi următorul: “Unde ar trebui să mă opresc? Oamenii de succes se identifică cu puterea. Dacă te gândeşti la succes, ca la o întâlnirea cu un couch, îţi va fi mult mai uşor să-ţi creşti puterea.

Prin coaching oamenii învaţă cum să înveţe din greşeli şi apoi să nu le mai repete niciodată, învaţă din trecut şi trăiesc în viitor. Lumea de astăzi a devenit foarte competitivă şi fiecare dintre noi ne luptăm zi şi noapte să ne atingem atât scopurile personale, cât şi profesionale. Trebuie să ne amintim în permanenţă că dacă nu suntem capabili să ţinem pasul cu progresul lumii din jur în curând am putea fi lăsaţi mult în urmă.

Pentru a obţine întotdeauna ceea ce ne dorim în cel mai scurt timp şi efort posibil şi fără a greşi, un foarte bun aliat poate fi un coach care să te îndrume şi să te sprijine în permanenţă. Acesta te poate ajuta să îţi schimbi viaţa şi să te facă să înveţi cum să trăieşti pozitiv şi să obţii lucrurile de care ai nevoie. Coaching-ul îţi va schimba viaţa complet ajutându-te să îţi defineşti dorinţele şi obiectivele, învăţându-te de asemenea tehnici şi metode prin care poţi să obţii toate aceste lucruri.

Tehnicile învăţate în timpul şedinţelor de coaching te vor face să îţi dai seama de adevăratele scopuri şi valori pentru tine, precum şi modul în care poţi să obţii succesul dorit. Rezultatele pozitive se vor vedea atât în viaţa profesională cât şi cea personală. Coachingul este cea mai bună soluţie atunci când vrei să avansezi în carieră, să îţi dezvolţi propria companie sau doar să menţii relaţiile cu prietenii tăi. Nu contează ce îţi doreşti deoarece posibilităţile sunt multiple. Procesul de coaching durează 3 luni şi poate avea între 3 şi 6 întâlniri, în funcţie de coach şi de coachee şi de importanţa pe care aceştia o acorda procesului.