Coaching NLP

“ Ceea ce vedem şi auzim este ceea ce gândim. Ceea ce gândim este ceea ce simţim. Ceea ce simţim ne influenţează reacţiile. Reacţiile devin obiceiuri şi obiceiurile ne hotărăsc destinul.”Bob Gass

Pe parcursul vieţii dezvoltăm în noi un număr mare de specialişti, care odată formaţi activează în inconştient. Unul pentru a putea merge fără să fim atenţi la fiecare pas, unul pentru a conduce maşina în timp ce vorbim la telefon, unul pentru mersul pe schiuri, unul pentru a dansa la petreceri în doi, unul pentru a comunica cu persoanele dificile, unul pentru a te juca cu copiii, unul pentru a curta sau a fi romantic etc. Dintre cei mulţi, unii specialişti sunt mai puţin apreciaţi şi acceptaţi. Dacă învăţăm să fim amabili cu aceste laturi ale noastre, să le cunoaştem capacităţile vom putea avea doar specialişti aliaţi şi împreună ne vor uşura viata.

Ţinta coaching-ului în NLP este de a-i încuraja şi sprijini pe oameni să-şi realizeze adevăratul potenţial. Strategiile nesănătoase pe care le-am învăţat şi le punem în practică ne limitează accesul la potenţialul nostru real. Problemele şi neajunsurile nu ni se trag de la ceilalţi, ci de la noi înşine. Scopul coaching-ului este de a descoperi tiparele greşite, apoi a strategiilor care ne conduc la rezultatele dorite, de a învăţa cum să depăşim problemele apărute, dezvoltând încrederea şi respectul de sine, diferentiând aptitudinile naturale pe care le deţinem, organizând capacitatea de a învăţa din fiecare circumstanţă a vieţii şi fiecare la rândul său antrenând şi pe ceilalţi în procesul dezvoltării.

Când găsim o cale de a dezvolta procesul a ceea ce facem, influenţăm toate situaţiile în acelaşi fel. Succesul vine din interiorul fiecăruia dintre noi. Succesul depinde de capacitatea de a atinge excelenţa în tot ceea ce gândim, spunem şi facem. Oamenii care se bucură de succes trăiesc strategia convingerilor excelenţei. Ei cred că:
Fiecare persoană este unică şi trebuie să respectăm diferenţa.
Fiecare om face cea mai bună alegere pentru sine la un moment dat.
Nu există eşec, există doar feedback.
În spatele fiecărui comportament se afla o intenţie pozitivă, dacă ne dorim într-adevăr să o descoperim.

Sensul unei comunicări este dat de efectul ei.
Pentru fiecare problemă există o soluţie.
Mintea şi trupul sunt parte a aceluiaşi sistem şi fiecare influenţează starea celeilalte.
În noi înşine se regăsesc toate resursele de care vom avea vreodată nevoie.
Făcând ceea ce am făcut dintotdeauna, vom obţine ceea ce am obţinut mereu.
Singurele persoane din lume pe care le putem schimba suntem noi înşine.
Oamenii care au atins excelenţa au aceste convingeri. Chiar dacă nu ar fi adevărate, faptul că au ales să creadă în ele îi menţin în spiritul excelenţei.