Avantajele consilierii online

1. Interacţionezi aici şi acum!
2. Ai libertatea să alegi momentul în care doreşti să participi la şedinţă!
3. Elimini tracul asociat unei întâlniri faţă în faţă!
4. Ai posibilitatea de a medita mai profund asupra întrebărilor şi răspunsurilor, putându-le trimite consilierului în momentul în care crezi că ele exprimă cu adevărat ceea ce gândeşti. Creşte astfel eficienţa comunicării în procesul de consiliere.
5. Ai posibilitatea “ţinerii unui jurnal” al discuţiilor online care facilitează o mai eficientă “contorizare” a relaţiei tale cu tine însuţi în cadrul intervenţiei terapeutice.
6. Uneori se poate întâmpla ca anumite lucruri să fie mai uşor exprimate în scris decât verbalizate într-o relaţie directă cu un specialist.
7. Anonimat – fiecare dintre noi putem avea reţineri în a vorbi despre noi înşine fie când este vorba de persoane străine, fie când este vorba de ceea ce ne frământă şi nu ne dă pace, fie când avem nevoie de ajutor şi întâmpinăm greutăţi în a solicita acest ajutor. Prin urmare, consilierea online îţi poate oferi acest cadru în care te poţi exprima, în care poţi fi tu însăţi fără să te sperii la gândul de a fi judecat, etichetat sau prost înţeles.
8. Intimitate – când vorbim de intimitate, vorbim de încredere, respect, acceptare şi mai ales înţelegere faţă de tine ca persoană unică.
9. Consilierea se adresează şi persoanelor care locuiesc în ţări în care limba vorbită este diferită de limba romană. O relaţie psihoterapeutică este mai dificilă cu un terapeut care nu vorbeşte limba maternă şi nu cunoaşte obiceiurile, stereotipurile şi ritualurile ţării din care provine clientul.
10. Consilierea online este si pentru persoane care au dificultăţi în a se deplasa sau a călători sau persoane care locuiesc în oraşe mici sau sate în care nu funcţionează un cabinet de psihoterapie.